Sexuální výchova podle standardů WHO - Šťastná, Magdalena Marie (2013)
Tato bakalářská práce přibližuje pojmy a definice týkající se sexuality, vývoj lidské sexuality a sexuálního chování. Nastiňuje historický kontext výuky sexuální výchovy v Evropě a současnou situaci v České republice. Cílem této práce je přiblížit Standardy pro sexuální výchovu v Evropě od WHO (WHO: Standards for Sexuality Education in Europe), analyzovat publikaci Jak mluvit s dětmi o sexu? od MUDr. Ondřeje Trojana a zjistit, nakolik tato publikace Standardům WHO odpovídá.