Zkušenosti žen s homeopatií při problémech s kojením - Šopíková, Romana (2013)
Bakalářská práce se věnuje problematice homeopatické léčby, kterou využívaly ženy při problémech s kojením. Cílem práce je zjistit, jaké mají ženy zkušenosti s homeopatií při těchto obtížích. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou zmíněny dějiny homeopatie. Zahrnuty jsou zde také základy homeopatie a popsán postup výroby homeopatických léků. V neposlední řadě je v tomto oddílu zahrnuto, jaké mohou nastat problémy s kojením. Poslední kapitola se zabývá homeopatickým řešením těchto obtíží. Praktická část zahrnuje polo - strukturované rozhovory s ženami, které měly problémy s kojením a řešily je homeopatickou léčbou. V závěru práce je jejich vyhodnocení.