Stres porodních asistentek pracujících na porodním sále - Szaszová, Sabina (2013)
Tato bakalářská práce s názvem Stres porodních asistentek pracujících na porodním sále se zabývá rozpoznáním stresu, hledáním jeho příčin a efektivních řešení u porodních asistentek, které pracují ve FN Brno. V teoretické části je popsána definice a teorie stresu, poté následují rady ke zvládání stresu. Teoretická část končí nejdůležitějšími stresory, které se mohou vyskytnout u porodních asistentek na porodním sále. V praktické části je vyhodnoceno výzkumné šetření týkající se posouzení stresorů u porodních asistentek na porodním sále dle délky jejich praxe, jak se tyto stresory v průběhu praxe mění a jaké metody porodní asistentky využívají ke zmírnění stresu ze svého náročného zaměstnání.