Prevence syndromu náhlého úmrtí kojence v našich porodnicích - Kramplová, Nikola (2013)
Bakalářská práce je rozčleněna na část teoretickou a praktickou. Teoretická část poskytuje přehled ucelených informací o syndromu náhlého úmrtí kojence. Informace pro praktickou část práce byly získány na základě rozhovorů s matkami v šestinedělí, porodními asistentkami a dětskými sestrami. Rozhovory jsou uvedeny v praktické části a následně zhodnoceny. Součástí praktické části je informační letáček o prevenci syndromu náhlého úmrtí pro rodiče a zdravotnický personál. Cílem práce je shrnout dostupné poznatky o problematice SIDS, zjistit úroveň informovanosti matek, porodních asistentek, dětských sester a vypracovat edukační materiál.