Prevence úrazů novorozenců a kojenců - Bartusková, Dominika (2013)
Předložená práce se zabývá problematikou prevence úrazů u dětí do 1 roku života. Analýza je zpracována metodou řízeného rozhovoru a snaží se zaznamenat znalost žen v oblasti prevence úrazů, dále poskytování první pomoci a metodám, jak zabezpečit domov a prostředí pro dítě. Teoretická část obecně shrnuje problematiku úrazů, rizikových faktorů, prevence, první pomoci a bezpečnosti. Praktická část vyhodnocuje zjištěné skutečnosti a znalosti dotázaných.