Akutní stavy na porodním sále - Bartoňová, Kateřina (2013)
V bakalářské práci jsou určeny tři hlavní cíle. A to je: zpracovat data z porodních knih, zjistit četnost výskytu vybraných stavů z porodních knih v této práci a zjistit, který stav se bude vyskytovat nejčastěji a který bude méně častý, či vzácný. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části, popisuji možnosti vzniku stavu, příčiny, příznaky, diagnostiku a případnou terapii, pro vyřešení stavu. V praktické části je zpracován malý výzkum, ve formě statistiky, který vyjadřuje počet stavů za poslední čtyři roky. Pro příklady řešení akutních stavů, jsem do práce vložila i pět kazuistik.