Informovanost diabetiků v seniorském věku o selfmonitoringu - Vajsarová, Diana (2013)
Diplomová práce je svým obsahem zaměřena na problematiku informovanosti seniorů o selfmonitoringu. Teoretická část popisuje komplexní poznatky spojené s problematikou onemocnění diabetes mellitus se zaměřením na odlišnosti v seniorském věku a možnosti selfmonitoringu. Cílem empirické části práce je, na podkladě kvantitativního průzkumného šetření metodou nestandardizovaného dotazníku, zmapovat proinformovanost respondentů o selfmonitoringu, způsob jeho provádění a znalosti o hypoglykemickém stavu. Sledovaný soubor tvoří 168 seniorů diabetiků léčících se perorálními antidiabetiky, inzulinem nebo kombinací těchto léčiv v diabetologických ambulancích Oblastní nemocnice Náchod.