Faktory ovlivňující výskyt syndromu vyhoření u nelékařských zdravotnických pracovníků - Morávková, Jana (2013)
Diplomová práce je věnována syndromu vyhoření a faktorům ovlivňujícím jeho výskyt. Teoretická část se zabývá definováním syndromu vyhoření, historií, příznaky, diagnostikou, léčbou a prevencí tohoto stavu. Empirická část objasňuje závislost mezi vybranými sociodemografickými údaji a vyhořením u nelékařů, dále zjišťuje závislost mezi vzděláním, pohlavím a znalostí problematiky syndromu vyhoření. A v neposlední řadě se věnuje závislosti mezi subjektivním pocitem vyhoření a objektivními projevy tohoto stavu.