Chronická nenádorová bolest ve stáří v péči algeziologa - Eckelová, Ivana (2013)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Bc. Eckelová Ivana Instituce: Masarykova univerzita Lékařská fakulta Katedra ošetřovatelství Název práce: Chronická nenádorová bolest ve stáří v péči algeziologa Vedoucí práce: PhDr. Andrea Pokorná, Ph.D. Počet stran: 167 Počet příloh: 14 Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: chronická nenádorová bolest algeziologie senior všeobecná sestra Souhrn: Diplomová práce se zabývá problematikou chronické nenádorové bolesti ve stáří. Je zaměřena na péči algeziologa a všeobecných sester o nemocné s chronickou nenádorovou bolestí v séniu. Empirická část vychází z dotazníkového šetření provedeného v ambulanci léčby bolesti v Thomayerově nemocnici v Praze a je orientována na vlastní subjektivní potíže seniorů v souvislosti s chronickou nenádorovou bolestí a hodnocením efektivity algeziologické intervence.