Potřeby příbuzných geriatrických pacientů hospitalizovaných na Koronární jednotce - Krejbichová, Kateřina (2013)
Klíčová slova: potřeba, příbuzný, senior, pacient, návštěvní hodiny, komunikace Souhrn: Diplomová práce je zaměřena na problematiku potřeb příbuzných seniorů hospitalizovaných s diagnózou infarkt myokardu na Koronární jednotce Krajské nemocnice Liberec, a. s. Základním tématem a hlavním cílem práce je zmapování potřeb příbuzných hospitalizovaných seniorů. Teoretická část práce je zaměřena na problematiku lidských potřeb. Dále na jejich rozdělení, teorii potřeb, psychologický přístup k pacientům a jejich rodinám a k seniorům a na problematiku komunikace. Výzkumná část práce byla realizována pomocí dotazníkového šetření. Výstupem práce je doporučení pro zdravotníky, jak zlepšit své chování a jednání s příbuznými a jak lépe saturovat potřeby příbuzných.