Molecular interventions of peptides and small molecules: a structural study - Bathula, Sreenivas Reddy (2013)
Práce je zaměřena na skládání bílkovin a interakce proteinů s peptidy a malými molekulami v kontextu jejich buněčných funkcí. Některé studované bílkoviny jsou součástí větších komplexů, jejichž disfunkce mohou způsobovat různé nemoce, včetně rakoviny a cukrovky. Studium vlastností proteinových rozhraní proto pomáhá vysvětlit jejich biologické role. Smc5-6 proteinový komplex se podílí na buněčné odpovědi na poškození DNA. Skládá se z 6-8 polypeptidů. Nse1, Nse3 a Nse4 proteiny tvoří pevný subkomplex velkého Smc5-6 komplexu. Lidský NSE3/MAGEG1, savčí ortolog Nse3 je původní člen rodiny MAGE (melanomasociovaný antigen) proteinů a Nse4 kleisinová podjednotka je příbuzná rodině EID (E1A-jako inhibitor diferenciace) proteinů. Nedávno jsme ukázali, že lidské MAGE proteiny mohou interagovat s proteiny NSE4/EID prostřednictvím jejich charakteristicky konzervovaných hydrofobních kapes. Pomocí NMR jsme studovali strukturu MAGE homologní domény a její interakce s ...