Připravenost pracovníků přímé obslužné péče v domovech pro seniory z pohledu všeobecných sester - Obšilová, Iva (2013)
Magisterská práce se zabývá pracovníky přímé obslužné péče v domovech pro seniory z pohledu všeobecných sester. Teoretická část se věnuje pojmům stáří a stárnutí, systémem péče o seniory v minulosti i v současnosti. Popisuje změny, které charakterizují geriatrického pacienta v ústavní péči. Vymezuje práci pracovníků přímé obslužné péče, jejich vzdělávání a náplň jejich práce v domovech pro seniory. Empirická část se věnuje kvantitativnímu výzkumu, který se zabývá názory všeobecných sester na připravenost pracovníků sociálních služeb pečovat o seniory v domovech pro seniory, názory na jejich vzájemnou spolupráci a spokojenost s těmito pracovníky.