Fyzická únava pracovníků v domovech pro seniory - Hejnová, Jitka (2013)
Diplomová práce se zabývá fyzickou únavou pracovníků v domovech pro seniory. V teoretické části práce jsou nejdříve představeny domovy pro seniory, základní činnosti a úkony v nich poskytované, včetně zdravotní a ošetřovatelské péče. Nezbytné jsou i kapitoly věnující se pracovníkům v přímé péči a uživatelům. Empirická část zkoumá subjektivní míru fyzické únavy a zátěže pracovníků. Zabývá se zejména možnostmi ovlivnění zátěže pomocí materiálového, technického a personálního vybavení domovů pro seniory a vlivem úrovně soběstačnosti uživatelů v zařízeních.