Aktivní senior - mýtus nebo pravda - Klímová, Markéta (2013)
Diplomová práce je rozdělena do částí. Teoretická část pojednává o problematice stárnutí, stáří. Popisuje různé aspekty stárnutí a stáří. Vysvětluje pojem aktivita a poukazuje na různé druhy aktivního způsobu života ve stáří. V poslední kapitole této části je popsán pojem volný čas. Empirická část shrnuje a popisuje výsledky analýzy kvantitativního výzkumu, který se zabýval zjišťováním volnočasových aktivit seniorů. Výsledné informace se porovnávaly u seniorů v závislosti na věku a v závislosti na místě bydliště.