Faktory ohrožující bezpečnost seniorů v léčebnách dlouhodobě nemocných - Žabková, Simona (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou zajištění bezpečí seniorů v léčebnách dlouhodobě nemocných a odhaluje riziková místa při poskytování zdravotní péče. Teoretická část charakterizuje stárnutí, geriatrického pacienta a současnou péči o seniory v České republice. Identifikuje kvalitu poskytované péče a zabývá se riziky ve zdravotnickém zařízení. Praktická část zjišťuje, které faktory mohou pacienta ohrozit při pobytu v léčebně dlouhodobě nemocných a mapuje zajištění bezpečnosti při ošetřování seniorů. Výsledky práce vychází z průzkumného šetření.