Vědomosti zdravotnického asistenta z oboru gerontologie - Dohnálková, Helena (2013)
Diplomová práce zjišťuje míru vědomostí z oboru gerontologie u žáků středních zdravotnických škol oboru zdravotnický asistent. Analyzuje aspekty, které mohou vědomosti žáků ovlivňovat. Mezi tyto faktory bylo zařazeno pohlaví, bydliště žáků, společná domácnost a pravidelný kontakt s prarodiči. Z diplomové práce vyplývá, že žáci čtvrtých ročníků mají vyšší míru vědomostí než žáci druhých ročníků. Důležitým aspektem, který má vliv na vědomosti zdravotnických asistentů je pravidelný kontakt s prarodiči.