Práce registrovaných sester v domovech pro seniory - Burgetová, Marie, 1962- (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou zabezpečení ošetřovatelská péče poskytovanou registrovanými sestrami seniorům v pobytových zařízeních sociálních služeb, domovech pro seniory. Cílem práce je zjistit, zda počet registrovaných sester pečujících v domovech pro seniory v České republice je dostačující vzhledem k počtu seniorů s příspěvkem na péči ve výši těžké a úplné závislosti. Dále se diplomová práce zabývá otázkou financování ošetřovatelské péče v závislosti na lékařem indikovaných ošetřovatelských intervencí, které vykonala registrovaná sestra v odbornosti 913 u seniorů, a které jsou hrazeny z prostředků veřejného zdravotního pojištění. A taktéž předkládá lékařem indikované ošetřovatelské intervence, jež vzhledem k časovému limitu do 10 minut nejsou uhrazeny z prostředků zdravotních pojišťoven, ale musí být financovány z dotací Ministerstva práce a sociálních věcí; a v případě změny legislativy (snížení časového limitu) by mohly být hrazeny z prostředků veřejného zdravotního po