Nutriční problémy seniorů přijatých k hospitalizaci do Psychiatrické léčebny Šternberk - Kašparová, Hana; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou výživy u seniorů, kteří byli přijati k hospitalizaci do Psychiatrické léčebny Šternberk. Teoretická část práce je zaměřená na výživu seniorů, nejčastější poruchy výživy ve stáří a nejčastější gerontopsychiatrické nemoci ovlivňující výživu seniorů. Výzkumná část práce mapuje nutriční problémy seniorů, kteří byli ve zvoleném období přijati do Psychiatrické léčebny Šternberk. Nutriční problémy seniorů jsou v práci analyzovány a u vybraných faktorů, které výživu seniorů ovlivňují, je dále posuzována jeji
The thesis deals with the nutritional problems of seniors hospitalized in the Šternberk mental hospital. The theoretical part is focused on seniors´ nutrition, the most frequent nutritional disorders in the elderly, and the most frequent geronto-psychiatric diseases influencing seniors´ nutrition. The research part of the thesis surveys nutritional problems of seniors hospitalized in the Šternberk mental hospital during the selected period. The nutritional problems of the seniors are analyzed in the thesis
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013
Keywords: geriatrická psychiatrie; poruchy výživy; ústavy pro duševně nemocné; Geriatric Psychiatry; Hospitals, Psychiatric; Nutrition Disorders; diplomové práce