Nutriční problémy seniorů přijatých k hospitalizaci do Psychiatrické léčebny Šternberk - Kašparová, Hana (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou výživy u seniorů, kteří byli přijati k hospitalizaci do Psychiatrické léčebny Šternberk. Teoretická část práce je zaměřená na výživu seniorů, nejčastější poruchy výživy ve stáří a nejčastější gerontopsychiatrické nemoci ovlivňující výživu seniorů. Výzkumná část práce mapuje nutriční problémy seniorů, kteří byli ve zvoleném období přijati do Psychiatrické léčebny Šternberk. Nutriční problémy seniorů jsou v práci analyzovány a u vybraných faktorů, které výživu seniorů ovlivňují, je dále posuzována jeji