Tuberkulózní a mykobakteriální záněty v kloubních oblastech - diagnostika, terapie, úskalí léčby, komplikace - Chocholáč, Dalimil, 1971- (2013)
Dizertační práce po nezbytném teoretickém důvodu ve své klinické části srovnánvá data z vlastního souboru pacientů s kloubní formou tuberkulózy (tb) s údaji dostupnými v odborné literatuře. Následuje srovnání výsledků léčby tb kolene a kyčle. Dále je představen algoritmus diagnostiky kostní tb. Další část práce srovnává význam některých metod používaných při diagnostice kostní tb.