Příprava populace na zdravé stárnutí - Náplavová, Petra (2013)
Diplomová práce se zabývá potřebou přípravy populace na stárnutí a stáří a také oblastmi, kterých by se měla zmíněná příprava týkat. Zjišťuje postoje veřejnosti k přípravě na stárnutí a stáří. Mapuje činnosti veřejnosti ovlivňující stárnutí. Hodnotí náhled veřejnosti na význam problematiky přípravy na zdravé stárnutí. Práce analyzuje výsledky získané během výzkumného šetření u osob ve věku 45 - 74 let.