Pohled seniorů na život v Domově pro seniory Holásecká - Šenkýřová, Pavlína (2013)
Tato diplomová práce se zabývá zmapováním života v Domově pro seniory Holásecká očima obyvatel. Hlavním cílem mé diplomové práce bylo zjistit, jak obyvatelé vidí a hodnotí život v Domově pro seniory Holásecká. Diplomová práce se v teoretické části zabývá stárnutím a stářím, přípravou na stáří, která mimo jiné zahrnuje i ochod do domova pro seniory, potřebami a autonomií ve stáří, kvalitu, smyslem života a spokojeností ve stáří. Empirie je dělená na část metodologickou a analytickou. Metodologická část se věnuje charakteristice Domova pro seniory Holásecká, předmětem výzkumu, výzkumnými otázkami, metodikou a organizací výzkumu. Analýza deseti individuálních polostrukturovaných rozhovorů byla provedená kombinací otevřeného, axiálního a selektivního kódování.