Jak pečují senioři o své nohy - Kozárková, Barbora (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou onemocnění, která ovlivňují stav dolních končetin, a péčí o nohy u seniorů. Práce je rozdělena na dvě části: teorii a empirii. První část je teoretická a jsou v ní shrnuty komplexní informace o onemocnění ovlivňujících dolní končetiny, demografii a správnou péči o nohy. Dělí se do sedmi kapitol. Druhá empirická část se zabývá kvantitativním výzkumem, jeho analýzou a vyhodnocením výsledků šetření. Výzkum porovnává dvě velké skupiny seniorů: diabetiky a chronicky nemocné. Zjišťuje, pomocí záznamového archu, jak tito senioři pečují o svoje nohy.