Fenomén kouření u seniorské populace - Krbálková, Kristýna (2013)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku kouření u seniorské populace. Cílem diplomové práce bylo zjistit prevalenci kouření u seniorské populace, a zda bývají senioři poučeni o škodlivosti kouření zdravotnickými pracovníky. Práce také zjišťuje rozdíl v přítomnosti chronického onemocnění u seniorů kuřáků a nekuřáků. Teoretická část se zabývá stářím a stárnutím a dále problematikou kouření. Empirická část práce je zaměřena na analýzu a interpretaci výsledků získaných průzkumným šetřením.