Syndrom vyhoření u sester pracujících se seniory v dlouhodobé péči - Macková, Denisa, 1988- (2013)
ANOTACE Jméno a příjmení autora: Bc. Denisa Macková Instituce: Masarykova Univerzita Lékařská fakulta Katedra ošetřovatelství Název práce: Syndrom vyhoření u sester pracujících se seniory v dlouhodobé péči Vedoucí práce: PhDr. Michaela Schneiderová Počet stran: 142 Počet příloh: 15 Rok obhajoby: 2013 Resumé Diplomová práce je zaměřená na problematiku syndromu vyhoření u sester pracujících se seniory v dlouhodobé péči. Svým obsahem je práce rozdělená na dvě hlavní částí (teoretickou a empirickou). Teoretická část je věnována komplexním informacím o syndromu vyhoření (definice, příznaky, fáze, projevy a vznik syndromu vyhoření, možnosti diagnostiky, léčby a prevence). Ústřední částí práce je empirická část. Jejíž náplní je analýza výsledků zjištěných z kvantitativního průzkumného šetření pomocí dotazníkové metody. Cíleně se zaměřuje na míru zasažení syndromem vyhoření u všeobecných sester pracujících se seniory v dlouhodobé péči. Souhlasím, aby ta