Objektivizace potřeb seniorů v oblasti výživy - Heitmarová, Jitka (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou objektivizace potřeb v oblasti výživy u seniorů. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretické a empirické. První část je teoretická a jsou v ní shrnuty informace o demografii, stárnutí a o potřebách v ošetřovatelském procesu. Dělí se do 9 kapitol. Druhá, empirická část se zabývá kvantitativním výzkumem, jeho analýzou a vyhodnocením výsledků šetření. Výzkum se zabývá saturací potřeb v oblasti výživy a vědomostmi z oblasti zdravé výživy. Pomocí záznamového listu zjišťuje, jaké jsou potřeby seniorů v oblasti výživy.