Wir fünf und Jumbo : Roman - Poláček, Karel, 1892-1945 (Tschechische Bibliothek, 2001)
Půvabné vyprávění o dobrodružstvích pěti nezbedných chlapců z malého českého městečka, psané formou dětského deníku kupeckého synka Petra Bajzy.