Hordubal : Der Meteor ; Ein gewöhnliches Leben : Romantrilogie - Čapek, Karel, 1890-1938 (Tschechische Bibliothek, 1999)
Románová trilogie, jejímž společným jmenovatelem je filosofická otázka o možnostech člověka poznat druhého a porozumět mu