Gespräche mit Masaryk - Čapek, Karel, 1890-1938 (Tschechische Bibliothek, 2001)
Kniha o setkáních státníka a spisovatele zachycuje Masarykova filozofická, etická a politická východiska i obecně lidské zásady. Vývoj státníkovy osobnosti v jednotlivých etapách jeho života