Analysis of SMC5-6 complex subunits and their functional homologs - Guérineau, Marc (2013)
U většiny organizmů, SMC proteiny (structural maintenance of chromosomes) regulují replikaci chromosomů, jejich kondenzaci, kohezi, segregaci a opravy DNA. V eukaryontních buňkách zajišťují kohesin a kondensin, dva z SMC komplexů, kohezi a kondenzaci chromozomů během mitózy. Třetí komplex - SMC5-6 komplex - se podílí na segregaci a procesech oprav DNA. Obsahuje subkomplex složený ze tří ne-SMC elementů, Nse1-Nse3-Nse4. Nse3 je kvasinkový ortolog lidského hNSE3-MAGEG1, prvního z objevených proteinů MAGE, který dal název celé skupině savčích MAGE proteinů. Nse4 je příbuzný s rodinou savčích EID (E1A-like Inhibitor of Differentiation) proteinů. Předchozí studie ukázaly, že interakce mezi Nse3 a Nse4 odpovídá evolučně zakonzervovaným interakcím mezi skupinou proteinů MAGE a EID. Za použití protein-proteinových interakčních technik jako in vitro pull-down nebo kvasinkový dvojhybridní systém je v této práci identifikován region zodpovědný za vazbu Nse4 k Nse3 a Nse1. Podle svého působení byl