Dráhy ovlivňující rychlost proliferace nádorových buněk a jejich vliv na expresi ABC transportérů - Strouhalová, Soňa (2013)
Tato bakalářská práce je literární rešerší, ve které se zabývám především signálními drahami, jež mohou regulovat buněčný cyklus, a jejich vlivu na expresi ABC transportérů. V první části práce se věnuji popisu některých signálních drah, a to buněčného cyklu a jeho kontrolních bodů, apoptózy a PI3K/Akt signalizace. Ve druhé části práce se zaměřuji na ABC transportéry a vlivem zmíněných drah na jejich expresi, jelikož výsledkem nadměrné exprese těchto transportních proteinů je multiléková rezistence.