Deficience laktázy v současné české a moravské populaci - Těšíková, Markéta (2013)
Cílem práce bylo získání přehledu o procentuálním zastoupení jedinců trpících deficiencí laktázy v současné české a moravské populaci. Data byla získána metodou dotazníku. Respondenti byli tázani na věk, pohlaví, původu a projevy intolerance. Dotazníky vyplnilo 316 jedinců ve věku 11-81 let. 28 (8,86%) odpovídajících se považovalo za trpící deficiencní laktázy.