Metody a hygienický význam stanovení E.coli O157 v odpadních vodách - Kalendová, Lucie (2013)
Moje diplomová práce sledovala výskyt patogenů hlavně v odpadních vodách a charakterizovala možná hygienická rizika spojená s případnou kontaminací těchto vod. Práce byla zaměřena na vývoj a optimalizaci metod pro určení E. coli O157 především v odpadních vodách. Testování vybraných vzorků vod a čistírenských kalů probíhalo prostřednictvím molekulárních a kultivačních metod a rychlých komerčních imunologických testů. Cílem mé práce bylo porovnat metody pro rychlou, spolehlivou a citlivou detekci E. coli 0157 ve vodách.