Bazické kationty v ovzduší a srážkách - Ambrosová, Alena (2013)
Bazické kationty jsou důležitou součástí přírodního prostředí pro udržení ekosystému. Na zemský povrch vstupují ve formě srážek mokrou depozicí a sucou depozicí ve formě částic. Košetická observatoř, ve spolupráci s mezinárodním programem EMEP, jako první na území České republiky monitoruje bazické kationty v ovzduší. Tato práce nám interpretuje výsledky tohoto monitoringu.