Studium genomů významných kulturních druhů čeledě Fabaceae - Žůrek, Michal (2012)
V této bakalářské práci se věnuji studiu genomů čeledi Fabaceae, zaměřuji se na charakteristiku nejdůležitějších genomů leguminóz. Následně je mezi sebou porovnávám a odhaluji jejich syntenii. V druhé polovině práce se zabývám zejména symbiotickým vztahem vyšších rostlin s bakteriemi kmene Rhizobium zajišťující fixaci dusíku a také zejména rostlinnými geny, které ji umožňují.