Hypoteční úvěry v České republice - Urbášková, Petra (2013)
Tato diplomová práce se věnuje hypotečním úvěrům v České republice. Snahou je popsat jejich postavení na finančním trhu, analyzovat aspekty charakterizující jednotlivé druhy hypotečních úvěrů, podmínky, jejichž splněním žadatel získá nárok na přiznání úvěru. Dále jsou v této práci představeny bankovní ústavy, jež mají největší klientelu a nabízejí hypoteční úvěry. Posléze je na praktickém příkladě provedeno srovnání a vyhodnocení nejvýhodnější nabídky pro daného žadatele o úvěr. Závěrečná část je věnována aktuální situaci na hypotečním trhu a jsou zde uvedeny vlivy, jež měly v minulosti, a i stále mají, dopad na zájem o hypoteční úvěry.