Hodnocení bonity klienta - Matějová, Sylvie (2013)
Předmětem této diplomové práce je charakteristika a analýza metodiky hodnotící úvěruschopnost bankovních klientů a její aplikace na příkladu výrobní společnosti. První kapitola tvoří nepostradatelný teoretický základ. Následuje kapitola zabývající se úvěrovou analýzou podnikové klientely. Třetí kapitola uvádí přehled bankrotních a bonitních modelů používaných při hodnocení celkové situace podnikové klientely. Poslední část práce obsahuje aplikaci získaných poznatků na příkladu existující firmy, shrnutí a závěrečná doporučení. V práci je použita metoda syntézy, analýzy a komparace.