Goniometrie v učivu středních škol - Florová, Hana (2013)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem školství a vyučování goniometrie na středních školách. Jsou zde popsány změny tohoto učiva v učebnicích za posledních 150 let. První kapitola je věnována historii českého školství. Druhá kapitola popisuje vznik a vývoj trigonometrie a poslední kapitola pak přibližuje jednotlivé učebnice.