Turistický atlas Jihomoravského kraje - Vlachová, Kateřina (2013)
Tato diplomová práce se věnuje tvorbě návrhu Turistického atlasu Jihomoravského kraje. V úvodu se zaměřuje na rešerši dostupné kartografické tvorby s podobným tématem spolu s věcným zhodnocením vybraných případů. V další části jsou diskutovány metody znázornění dat a jejich možné využití při tvorbě turistického atlasu. Významnou část diplomové práce tvoří projektování turistického atlasu, kde je definována podoba atlasu, obsah map, podkladová data a všechny další aspekty tvorby atlasu. Následně je vytvořen návrh mapových znaků pro vybraná témata vytvářeného atlasu. V závěru práce je nastíněn návrh možného převodu atlasu do webové podoby.