Kubické množiny - Dražanová, Jana (2013)
V této diplomové práci se věnujeme kubickým množinám, což jsou předsvazky na speciální malé kategorii. Cílem práce je popsat základní vlastnosti kubických množin, jako je například kanonická prezentace kubické množiny jako kolimity, geometrická realizace kubických množin a adjunktní funktor ke geometrické realizaci. Dále se zabýváme teorií homotopie kubických komplexů, neboli obrazů kubických množin.