Geomorfologické poměry údolí Oslavy - Jurečková, Alena (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o strukturně geologické a geomorfologické analýze úseku údolí řeky Oslavy mezi Vlčím kopcem a Oslavany. Analýza spočívá v podrobném studiu geologických a topografických map a ve shrnutí dosavadních poznatků o vzniku a vývoji jihovýchodního okraje Českého masivu. Základem je terénní měření geologickým kompasem a vytvoření strukturních diagramů. V nich se porovnávají příčné profily s orientací a směrem sklonu foliace skalních výchozů. Na závěr se interpretuje vztah podložních geologických struktur, popřípadě jiných faktorů, na směr údolí řeky Oslavy.