Balvaniště a kamenná stáda v oblasti třebíčského masivu - Bumba, Tomáš (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá balvanitými akumulacemi v oblasti třebíčského masivu. Nejprve bylo provedeno podrobné zmapování ve třech různých částech masivu. Výsledky byly analyzovány z hlediska jejich prostorového rozšíření. Následně se provedla série dílčích statistických analýz pro porovnání rozšíření a vlastností balvanitých akumulací mezi třemi studovanými územími.