Časoprostorová analýza městské hromadné dopravy ve větších městech ČR - Kratěnová, Helena (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou transformace městské struktury po roce 1989 na příkladu rytmů, které vykazují linky městské hromadné dopravy. Hlavní důraz je věnován identifikace rytmů, dále se práce zaobírá tématy konsekvencí mezi dopravou v městském prostoru a procesem suburbanizace a v neposlední řadě se zaměřuje i na problematiku sociální exkluze v důsledku nerovnoměrně rozložených možností mobility v prostoru. Tato analýza je prováděna na příkladu středně velkých českých měst - Hradci Králové a Pardubicích.