Komplikace chronických ran u seniorů - Straková, Jana, 1981- (2012)
Disertační práce s názvem: „Komplikace chronických ran u seniorů“se zaměřuje na aktuální problematiku chronických neboli nehojících se ran v seniorské populaci České republiky. V teoretické části jsou uvedeny soudobé teoretické poznatky týkající se této problematiky. V rámci prakticko-aplikační části bylo realizováno výzkumné šetření zaměřené na detekci vybraných komplikací chronických ran u seniorů. Analytickými statistickými metodami byl dále popsán vliv vybraných faktorů (přítomnost onemocnění diabtes mellitus, věk, pohlaví, BMI, délka trvání, opakované přítomnosti, etiologii) na výskyt komplikací chronických ran.