Hrubě motorické funkce, bimanuální funkce ruky a ADL u jedinců s DMO - Drlíková, Lenka (2012)
Cílem autora je popis hrubě motorických funkcí u dětí a adolescentů s DMO, popis jemně motorických funkcí a nezávislosti v aktivitách denního života. Zabývá se také hodnocením závislosti mezi hrubě motorickými funkcemi a jemnou motorikou a hrubě motorickými funkcemi a běžnými denními činnostmi. Hodnotí i změny hrubě motorických funkcí po šesti měsících komprehensivní rehabilitační léčby. Nejdříve jsou popsány jednotlivé parametry, porovnány s výsledky publikovaných studií a poté je zhodnocen vztah mezi jednotlivými parametry. Jednotlivé parametry jsou hodnoceny jako celek, v různých věkových a funkčních kategoriích