Henri de Toulouse-Lautrec : [monografie] - Fiala, Vlastimil, 1920-1993 (Současné světové umění ;, 1960)
Autor seznamuje s životními osudy i prostředím ve kterém tvořil slavný francouzský malíř a vysvětlujícími poznámkami k jednotlivým obrazům provází jeho dílo, jež se stalo výraznou součástí moderního umění