Významní pražští notáři a jejich přínos na poli právním i kulturním, zejména pak literárním - Pelzlová, Barbora (2012)
Cílem rigorózní práce je poukázat na uměleckou a tvůrčí činnost notářů v období 2. poloviny 19. století a první republiky. Rigorózní práce je zaměřena především na literární přínos notářů tohoto období, kteří působili v Praze. Práce má napomoci rozšíření povědomí veřejnosti o další, nejen právnické, činnosti notářů.