Využití kontrastního ultrazvuku v diagnostice aktivity Crohnovy nemoci - Hustý, Jakub (2012)
Nativní ultrazvukové vyšetření střev patří již delší dobu k rutinně používaným zobrazovacím metodám v diagnostice Crohnovy nemoci. Specifické ultrazvukové kontrastní látky dále rozšiřují možnosti této metody, nicméně jejich jednoznačný přínos a způsob využití není stále přesně definován. Práce je zaměřena na srovnání kontrastního a nativního ultrazvukového vyšetření při posuzování lokální aktivity zánětu na střevě, na posouzení využitelnosti parametrů dostupných při kontrastním ultrazvukovém vyšetření a na návrhu racionálního využití ultrazvukového vyšetření v praxi.