Základy našeho rybářství - Dyk, Václav, 1912-1995 (Živočišná výroba, 1956)
Souborné dílo široce zachycuje základy rybářské produkce. Podrobně se zabývá životním prostředím vodních organismů, vývojem a významem rybářství, vodními stavbami k chovu ryb, nářadím, provozními pomůckami, obhospodařováním rybníků, poukazuje i na výchovu odborných pracovníků v rybářství. Zvláštní kapitoly knihy jsou věnovány chovu kapra, raka a výskytu a ochraně perlorodky říční. Textovou část doprovázejí názorné tabelární a obrazové doplňky.