Školkařství : Učeb. text pro žáky zeměd. techn. škol, odb. zahradnický - Peiker, Josef, 1910-1985 (SZN, 1953)
Učebnice psaná v duchu mičurinsko-lysenkovské agrobiologie a využívající zároveň osvědčených poznatků naší školkařské praxe podává souborný výklad o práci ve školkách. Po všeobecném úvodu o ovocných rostlinách a jejichrozmnožování pojednává o zakládání školek, o podnožích, o pravokořených ovocných stromech, o štěpování, o pěstování kmenných tvarů i zákrsků, o pěstování jednotlivých ovocných druhů ve školkách i o ostatních úkolech školkařství